TERMENI SI CONDITII

Scopul
Termenii si conditiile generale de vanzare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre www.easyq.ro (Inside Design Solutions SRL).
Vanzarile se intermediaza prin magazinul online www.easyq.ro
Termeni:
Cumparator: persoana fizica, juridica sau alta entitate care emite o Comanda.
Vanzator: societatea comerciala Inside Design Solutions SRL, numar in registrul comertului J40/5991/2019, CUI 41063847, avand sediul social in mun. Bucuresti, intr. Dridu 7, Bl F13, sc C, et 2, ap 92, sector 1, Bucuresti
Producator: persoana fizica, juridica sau alta entitate care produce Bunurile comercializate pe site-ul www.easyq.ro
Bunuri: reprezinta bunuri corporale mobile.
Promotie: o perioada de timp cu caracter limitat in care Vanzatorul ofera diferite avantaje Cumparatorului, in cazul achizitiei unui/unor Bunuri.
Curier; persoana fizica, juridica sau alta entitate care se ocupa cu livrarea Bunurilor la Cumparator; poate sa fie Inside Design Solutions SRL o terta parte – sau un reprezentant desemnat.
Comanda: document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si sa faca plata acestora.
Contract: Comanda confirmata de catre Vanzator prin emiterea facturii fiscale. Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii de primire a acestei comenzi.
Drepturi de proprietate intelectuala: toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, drepturi de autor si drepturi in natura de autor, drepturi de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele prezente in acest document.
Detalii: specificatii si/sau descrierea Bunurilor asa cum sunt precizate in Comanda.
Caracteristici tehnice: reprezinta materialul si dimensiunile Bunurilor.
Documente Contractuale
Documentele contractuale sunt: comanda, factura fiscala, documente legate de specificatiile Bunului si certificatul de garantie (emis de catre Vanzator sau producator).
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul www.easyq.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare telefonica sau e-mail prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
In momentul in care Vanzatorul confirma comanda, acest fapt implica o acceptare completa a termenilor Comenzii.
Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata cand exista o confirmare verbala telefonica sau electronica email din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara sa fie nevoie de o confirmare de primire din partea acestuia.
Vanzatorul nu considera in niciun moment o comanda neconfirmata ca avand valoare de Contract.

Valabilitate
Contractul intra in vigoare la emiterea facturii fiscale de catre. Informarea Cumparatorului se face telefonic sau prin email.
Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului incheiat.
Obligatii Vanzator
Vanzatorul va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului.
Informatiile prezentate pe site-ul www.easyq.ro au caracter informativ si sunt prezentate sau modificate de Vanzator conform documentelor oficiale ale Producatorului/Furnizorului.
Din considerente legate de structura site-ului si a informatiei, descrierile Bunurilor pot fi incomplete, insa Vanzatorul face tot posibilul sa prezinte informatiile cele mai relevante pentru Cumparator.
Comunicarea cu Vanzatorul se poate face prin interactiunea telefonica sau electronica cu acesta; prin intermediul formularului de sugestii si reclamatii.
Vor fi excluse sau ignorate, acele interactiuni sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat.
Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
Cesionare, Subcontractare
Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru serviciile ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia.
Vanzatorul va fi responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile ce tin de Contract.
Dreptul de Proprietate Intelectuala si Industriala
Cumparatorul este obligat sa respecte dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti si nu va face publice nici una dintre informatiile primite de la Vanzator.
Numele site-urilor precum si insemnele grafice, sunt marci inregistrate in proprietatea Cumparatorului/Furnizorului sau a Producatorului si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.
Confidentialitate
Toate documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate doar pentru executarea Contractului.
Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la Comanda, fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
Termene
Termenul de finalizare, daca nu este modificat de Vanzator prin anuntarea Cumparatorului, este de maxim 30 de zile lucratoare de la plasarea comenzii.
In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau demarare a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.
In cazul in care Cumparatorul intarzie din culpa sa achite Bunurile in termenul prevazut in factura fiscala emisa de Vanzator este obligat la plata unei penalitati de 0.5% pe zi din suma datorata.
In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturare sau livrare, se va stabili un nou termen de onorare a Comenzii.

Pretul, facturare, plati
Toate preturile produselor au TVA inclus.
Pretul si modalitatea de plata precum si termenul de plata sunt specificate in Comanda.
Datele cardului de plată ale Utilizatorului/ Cumpărătorului nu vor fi accesibile Easyq și nici nu vor fi stocate de către Easyq sau de către procesatorul de plăți integrat în Site, ci doar de către instituția de autorizare a Tranzacției sau o altă entitate autorizată să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei identitate Utilizatorul/ Cumpărătorul va fi informat, anterior introducerii datelor.
Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
Pentru produsele fara stoc, cu valoare mare si aduse la comanda, plata se va efectua astfel: 50% din pretul Bunului la data confirmarii comenzii de catre Vanzator, restul de 50% la data livrarii produselor.
In cazul in care ulterior, Cumparatorul renunta la comanda/sau la unu sau mai multe produse din comanda, Vanzatorul isi exercita dreptul de a pastra Avansul incasat de la Cumparator in momentul comenzii. Cu mentiunea ca aceasta procedura se aplica doar produselor aduse la comanda si care nu se afla in stocul curent al Vanzatorului.
Responsabilitati, Riscuri, Livrare
Vanzatoul se obliga sa expedieze Bunurile prin Curier, sau cu autovehiculele proprii ale partenerului Jollycontor Impex SRL, contravaloarea transportului fiind suportata de Vanzator sau Cumparator, in functie de valoarea comenzii.
Pentru comenzile sub valoarea de 2000 LEI (TVA inclus), contravaloarea transportului este suportata integral de Cumparator.
Orice Promotie este valabila in limita stocului disponibil.
Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.
Pret Derizoriu
Vanzatorul face tot posibilul in a furniza informatii corecte despre pretul si caracteristicile Bunurilor. E posibil ca unele preturi sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei Comenzi cu un pret derizoriu, Vanzatorul are dreptul sa anuleze comanda Cumparatorului.
Incalcare, Terminare
Daca Vanzatorul nu excuta obligatiile sale, inclusiv in perioada de garantie, Cumparatorul va notifica Vanzatorul asupra acestei neindepliniri. Un plan de actiune va fi validat intre cele doua parti in termen de 7 zile lucratoare de la notificare.
Cumparatorul poate sa anuleze o Comanda prin e-mail, inainte ca aceasta sa fi fost livrata. In caz contrar, Comanda va face obiectul returnarii Bunurilor.
Forta Majora
Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru nerespectarea obligatiilor contractualae, daca o astfel de nerespectare este datorata unui eveniment de forta mjoara. Forta majora este un eveniment imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
Legea Aplicabila, Jurisdictia
Prezentul Contract este supus legilor Romane in vigoare. Orige litigii nascute din interpretarea si executarea acestui Contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediul Vanzatorului.
Prevederi Diverse
Daca una sau mai multe prevederi sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, acele prevederi nu vor fi aplicate.
Partile in Contract vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte.